Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Turkse groentjes

Turkse groentjes

Ingrediënten

Per 10 personen



Spaanse uien

625 gr.

Courgetten

500 gr.

Paprika rood, geel, groen

750 gr.

Tomaat cerise

 375 gr.

Koriander

0,25 bussels 

Tomatensaus

1,25 l.

Lookpasta

1/2 eetlepel

Pezo

37,5 gr.

Bereiding:

Bereid de dag ervoor tomatensaus [zie sauzen].

Reinig de paprika’s, snij in de helft en snij dunne reepjes.

Reinig en snij de courgetten in blokjes van 1cm.

Emincer (in fijne dunne plakjes snijden) de uien, verwijder de steeltjes van de tomaatjes en was ze.

Fruit in de hete olie eerst de paprika, dan ui en courgette en dan de kleine tomaatjes.

Voeg de saus, lookpasta toe en breng op smaak met pezo en de gehakte koriander.

Bereidingstijd ong. 20 minuten, niet op voorhand bereiden de groenten moeten knapperig blijven.

Serveren bij kruidig kalkoengebraad met gebakken aardappelen.