Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Tomatenbouillonsoep

Tomatenbouillonsoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten oranje dv.

 133 gr.

Vermicelli

 8,333 gr.

Boullie                             

  200 gr.

Kippenbouillon Knorr

6,67 gr.

Wortel

   0,067 st.

Spaanse ui

0,033 st.

Selder met blad

0,067 stengels.

Preiblad

0,017 st.

Tomatenpuree

40 gr.

Pezo


Water


Tijm/Laurier


Bereiding:

1 dag ervoor:

Bereiding bouillon:

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

Zodra de bouillie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout.

Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen.

Afdekken en in de koeling plaatsen.

Breng de soepgroenten, verse bouillon (eerst ontvetten met pollepel, passeren door puntzeef), kippenbouillon Knorr, tomatenpuree, water en peper aan de kook.

Intussen de bouillie opkuisen en in kleine blokjes snijden.

Een kwartier voor afwerking de vermicelli onder de soep roeren en laat gaar pruttelen.

Afsmaken met pezo, bouillie (of 25 gr. soepballetjes) toevoegen, even opkoken en verdelen.

Je kunt de standaard groenten ook gedeeltelijk vervangen door andere seizoengroenten vb. raapjes, knolselder, bloemkool etc.….


HACCP/ALLERGENEN