Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Theekoeken

Theekoeken























Bereiding:

De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.

Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.

Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik.

Steek met een gekartelde ronde vorm van 6,5cm. diameter ronde koekjes uit.

Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei.

In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.

Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. gedurende 7à10 min.

Laat afkoelen, maak de fondant mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.