Afdrukopties:

Vanillecake in Catharina vormen

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten

Per stuk:
 210 g Bloem
 200 g Suiker
 210 g Melkerijboter
 3,30 theelepel Eieren
 8,30 g Vanillesuiker
 0,33 eetlepel Bakpoeder
1

De bakvorm met een borstel insmeren met boter.

2

De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.

3

Eieren toevoegen en stevig los kloppen.

4

De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.

5

Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten.

6

Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.

7

Laten afkoelen op een rooster.