Afdrukopties:

Kippenbouillon

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten

Voor 5 Liter:
 1,30 kg Braadkip
 1,50 theelepel Wortelen
 1 theelepel Grote uien
 0,25 theelepel Preiblad groen
 Selderblad
 5 stokjes Laurier
 Thijm
 Peper van de molen
 Zout
 Water
1

De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met al de ingrediƫnten met koud water aan de kook brengen.

4

Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.

5

De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.

6

Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.

7

De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.

8

Kippen uit nemen.

9

Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.