Afdrukopties:

Erwtenpuree

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten

 3,38 kg Aardappelen
 0,44 gal Halfvolle melk
 0,47 kg Erwten Ardo dv.
 46,88 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

2

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

3

Intussen de melk onder het kookpunt brengen.

4

In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.

5

Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diƫten).

6

Boter smelten, toevoegen en verder mengen.

7

Opnieuw afsmaken.

8

Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.

9

Warm houden au bain-marie.

Tip:
10

Serveren zowel bij vis als vlees.