Afdrukopties:

Courgettensoep

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten

Per liter:
 67 g Soepgroenten groen
 167 g Courgetten
 7,50 g Kippenbouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 7,50 g Maïzena
 0,10 theelepel Courgetten garnituur
 PeZo
 Water
1

Zet de groene soepgroenten, kippenbouillon, peper op met heet water en breng aan de kook.

2

Intussen de courgettes reinigen, wassen en in kleine blokjes snijden.

3

Voeg de melk, courgettes blokjes toe en kook beetgaar.

4

Fijn mixen en binden met een maïzenapapje (maïzena opgelost in weinig water).

5

Even opkoken, afsmaken en verdelen.

6

Was en versnijd 0.1 st. courgette in blokjes van 0,5cm, stoof ze kort met een scheutje olie, voeg toe aan de soep als garnituur.

7

Eventueel apart blokjes kruidenkaas (vb.: Boursin) bij geven om te laten smelten in de soep (in het bord).

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte