Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Spruitenstamppot

Spruitenstamppot

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen

 2,875 kg.

Halfvolle melk

3,13 dl.

Gehakte spinazieporties dv.

500 gr.

Melkerijboter

31,25 gr. 

Pezo


Nootmuskaat


Bereiding:

De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18min. maar zorg dat ze mooi groen blijven.

Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).

Melk en boter apart op het vuur zetten.

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

Gaarstomen voor 25 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).

Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.

Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).





  



HACCP/ALLERGENEN