Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Spruitenstamppot
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Aardappelen |
2,875 kg. |
Halfvolle melk |
3,13 dl. |
Gehakte spinazieporties dv. |
500 gr. |
Melkerijboter |
31,25 gr. |
Pezo |
|
Nootmuskaat |
|
Bereiding:
De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18min. maar zorg dat ze mooi groen blijven.
Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).
Melk en boter apart op het vuur zetten.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain-
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|