Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Spinaziepuree
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Aardappelen |
2,875 kg. |
Halfvolle melk |
3,13 dl. |
Gehakte spinazieporties dv. |
500 gr. |
Melkerijboter |
31,25 gr. |
Pezo |
|
Nootmuskaat |
|
Bereiding:
Stoom de diepvriesspinazie voor 9 min. in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur). Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).
Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 min. in de steamer (of kook ze gaar). Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.
Smelt de boter en breng de melk aan de kook.
De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk toevoegen en mengen. Een hoeveelheid afnemen voor de diëten.
Gesmolten boter toevoegen, mengen en nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain-
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|