Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Spinaziepuree

Spinaziepuree

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen

 2,875 kg.

Halfvolle melk

3,13 dl.

Gehakte spinazieporties dv.

500 gr.

Melkerijboter

31,25 gr. 

Pezo


Nootmuskaat


Bereiding:

Stoom de diepvriesspinazie voor 9 min. in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur). Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).

Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 min. in de steamer (of kook ze gaar). Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.

Smelt de boter en breng de melk aan de kook.

De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk toevoegen en mengen. Een hoeveelheid afnemen voor de diëten.

Gesmolten boter toevoegen, mengen en nogmaals afsmaken.

Warm houden au bain-marie (niet te lang of te heet want dan wordt de puree grijs).




  



HACCP/ALLERGENEN