Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Slamengeling met rode biet

Slamengeling met rode biet

Ingrediënten

Per 10 personen



Eikebladsla

0,250 st.

Lollo bionda

0,250 st.

Ijsbergsla

0,250 st.

Rode biet

0,125 gr.

Lollo Rossa

0,250 st.

Pezo


Bereiding:

Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.

Trek in kleinere stukken.

Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.

Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.

Laten uitlekken in een ruim vergiet.

Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.

Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.






HACCP/ALLERGENEN


Geen