Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Savooiensoep

Savooiensoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

133 gr.

Savooien

0,167 st.

Kippenbouillon Knorr

6,67 gr.

Halfvolle melk

0,67 dl.

Soepballetjes

25 gr.

Aardappelen

8,33 gr. 

Pezo


Water


Bereiding:

Soepgroenten, kippenbouillon Knorr, aardappelen, melk en peper met heet water aan de kook brengen.

Savooien buitenste bladeren verwijderen, in vier snijdenen kern verwijderen.

4 savooien grof versnijden en aan de soep toevoegen wanneer ze heeft gekookt. De andere in fijne reepjes (julienne) snijden, met een beetje boter beetgaar stoven en afsmaken met pezo.

Als de groenten van de soep gaar zijn mixen, halfvolle melk toevoegen en afsmaken.

Verdeel de julienne van savooi in de potten, soepballetjes en even opkoken.





HACCP/ALLERGENEN