Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Roomaardappelen

Roomaardappelen

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen

2,250 kg.

Halfvolle melk

1,25 l.

Roux

93,75 gr.

Gemalen kaas

 313 gr.

Lookpasta

0,375 eetlepels

Pezo

     

Nootmuskaat


Bereiding:

Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.

Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.

Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.

Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.

Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta, giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).

Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).

Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25min.



  



HACCP/ALLERGENEN