Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Rijstgriesmeel met noordkrieken

Rijstgriesmeel met noordkrieken



























Bereiding:

De dag ervoor het sap van de noordkrieken afgieten en een kleine hoeveelheid af nemen voor de puddingpoeder in op te lossen.

Het overige met de suiker koken, binden met de opgeloste puddingpoeder en even laten doorkoken.

Van het vuur de krieken onder mengen en laten afkoelen.

Melk koken, regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Als de melk kookt het vuur lager zetten en al roerend met de klopper de rijstgriesmeel onder strooien.

Lichtjes aan de kook brengen al roerend, een hoeveelheid af nemen voor de diëten (mengen met diëetsuiker).

De gewone suiker onder de massa roeren en de potjes 1cm. van de rand vullen.

Laten afkoelen en in de koeling plaatsen.

Eventueel afwerken met slagroom.

Tip: Je kan de rijstgriesmeel vervangen door tarwegriesmeel (minder korrelig) 94gr./l. melk.