Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Provencaalse saus (voor vis)

Provencaalse saus (voor vis)

Ingrediënten

Per liter



Grote uien

350 gr.

Paprika streep rood Ardo

150 gr.

Lookpasta

 0,3 eetlepels

Tomatenpuree (blik)

 100 gr.

Witte Wijn

1,5 dl.

Groentenbouillon Knorr

30 gr.

Tomatenblokjes blik

250 gr. 

Aardappelzetmeel

10 gr. 

Champignons

200 gr.

Pezo


Bereiding:

De uien in halve ringen snijden, champignons wassen en in schijfjes snijden.

Uien en paprika fruiten in olie, tomatenpuree toevoegen en even laten stoven (blijven roeren).

Blussen met witte wijn en verder aanvullen met water.

Voeg de groentebouillon, lookpasta, pezo en champignons toe aan de saus en laat ze zachtjes pruttelen.

Als de groenten gaar zijn de tomatenblokjes toevoegen en even aan de kook brengen, bind de saus met een papje van water + aardappelzetmeel.

Afsmaken met pezo, afwerken met grof gehakte peterselie.

Eventueel een weinig Provençaalse kruiden bij de saus, piment voor licht pikant. De saus kort bereiden zodat de groenten niet plat worden.

Op het laatst over de gepocheerde vis scheppen, met gebakken krieltjes en slaatje.








  


HACCP/ALLERGENEN