Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Praagse aardappelsoep
Ingrediënten |
Per liter |
|
|
Runsbouillie |
200 gr. |
Wortel |
133 gr. |
Grote uien |
0,067 st. |
Selderstengel met blad |
0,133 st. |
Laurierblaadjes |
0,167 st. |
Preiblad (groen) |
0,133 gr. |
Soepgroenten groen dv. |
0,133 gr. |
Aardappelen |
200 gr. |
Kippenbouillon Knorr |
8,33 gr. |
Lookpasta |
0,167 eetlepel |
Bladpeterselie |
0,017 bussel |
Halfvolle melk |
6,7 cl. |
Brunoise Ardo dv. |
42 gr. |
Thijm |
|
Pezo |
|
Water |
|
Bereiding:
1 dag ervoor.
Bereiding bouillon:
Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.
Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.
Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.
Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.
De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), kippenbouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.
De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.
De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.
Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.
Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.
HACCP/ALLERGENEN |
|||
|
|
|
|