Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Praagse aardappelsoep

 Praagse aardappelsoep

Ingrediënten

Per liter



Runsbouillie

200 gr.

Wortel

133 gr.

Grote uien

0,067 st.

Selderstengel met blad

 0,133 st.

Laurierblaadjes

0,167 st.   

Preiblad (groen)

0,133 gr. 

Soepgroenten groen dv.

0,133 gr.

Aardappelen

200 gr.

Kippenbouillon Knorr

8,33 gr.

Lookpasta

0,167 eetlepel

Bladpeterselie

0,017 bussel

Halfvolle melk

6,7 cl. 

Brunoise Ardo dv.

42 gr. 

Thijm


Pezo


Water


Bereiding:

1 dag ervoor.

Bereiding bouillon:

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.


De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), kippenbouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.

De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.

De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.

Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.

Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.

HACCP/ALLERGENEN