Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Pompoensoep met sinaasappel

 Pompoensoep met sinaasappel

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten oranje dv.

133 gr.

Wortelen

33 gr.

Grote uien

33 gr.

Pompoen

467 gr.

Room 20%

1,7 cl.

Maizena

7,5 gr. 

Kaneel

0,017 koffielepel 

Kippenbouillon Knorr

 7,5 gr.

Persappelsien

1,67 st. 

Suiker


Pezo


Water


Bereiding:

Oranje soepgroenten, wortelen, uien, kippenbouillon en peper met heet water op zetten en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

Zodra de soep kookt de pompoenblokjes en kaneel toevoegen. De soep gaar koken, intussen de sinaasappelen uitpersen (kan voor de helft vervangen worden door sinaasappelsap uit brik).

Als de soep gaar is het sinaasappelsap toevoegen, even opkoken, mixen, binden met een papje van water/maïzena en afsmaken met pezo en suiker.

Afwerken met de room (niet meer laten koken).




HACCP/ALLERGENEN