Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Pilaw rijst

Pilaw rijst

Ingrediënten

Per 10 personen



Rijst long grain parboiled

750 gr.

Grote uien

250 gr.

Wortelen

0,375 st.

Laurier

  1,25 st.

Kippenbouillon Knorr

31,25 gr. 

Pezo

     

Water

1,275 l.

Bereiding:

Water, wortel, uien, laurier, peper en kippenbouillon laten trekken tot de groenten gaar zijn.


40 Minuten voor serveren, de rijst in een ruime kookpot doen en de bouillon door een zeef opgieten.


Met deksel er op aan de kook brengen.


Regelmatig omroeren tot de rijst kookt.


Zodra de rijst kookt het vuur lager zetten en de rijst laten garen.


Eventueel controleren op aanzetten onderaan zo nodig verder laten garen op de warmplaat met rooster er onder.


Losroeren en serveren.




  



HACCP/ALLERGENEN