Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Penne met rode pesto en mozarella
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Half zongedroogde tomaten op olie |
310 gr. |
Pijnboompitten |
25,71 gr. |
Parmezaanse kaas |
30,86 gr. |
Sambal |
0,14 koffielpl. |
Ketchup |
1 eetlepel |
|
|
Penne |
710 gr. |
Mozarella netto |
450 gr. |
Courgette |
570 gr. |
Kerstomaatjes |
570 gr. |
Pijnboompitten |
42,86 gr. |
Room 20% |
1,4 dl. |
Olijfolie |
0,7 dl. |
Pezo |
|
Bereiding:
Bereid de pesto [zie allerlei, pesto van half-
Kook de penne in gezouten water met een scheut olie iets harder dan “beetgaar”, spoel onmiddellijk af onder koud stromend water tot die volledig is afgekoeld.
Was de kerstomaten en de courgette.
Halveer de tomaatjes en snij de courgette in dobbelsteentjes van 1x1 cm.
Spoel de mozarella af en snij in bokjes van 1x1 cm.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete pan zonder vetstof, dit gaat zeer snel en stort uit op een groot bord [om verder roosteren/verbranden te voorkomen].
Verhit de ruime pan met helft van de olijfolie, bak kort de courgette, vervolgens de halve kerstomaatjes en afsmaken. Schep uit in 2 gastronorm platen.
Doe de rest van de olijfolie in de hete pan en bak de pasta kort aan tot die warm is. Voeg de pesto/room toe en roer om. Doe de groenten er opnieuw bij en smaak af met pezo.
Verdeel over de gastronorm platen en dek af met deksel. Verwarmen in de combisteamer op 130 C met 20% vocht gedurende 10 min.
Serveer apart de mozarella blokjes.
Tip:
X-
Allergenen nog niet gekend