Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Penne met rode pesto en mozarella

Penne met rode pesto en mozarella

Ingrediënten

Per 10 personen



Half zongedroogde tomaten op olie

 310 gr.

Pijnboompitten

25,71 gr.

Parmezaanse kaas

 30,86 gr.

Sambal

 0,14 koffielpl.

Ketchup

1 eetlepel



Penne

710 gr.

Mozarella netto

450 gr.

Courgette

570 gr.

Kerstomaatjes

570 gr.

Pijnboompitten

42,86 gr.

Room 20%

1,4 dl.

Olijfolie

0,7 dl.

Pezo


Bereiding:

Bereid de pesto [zie allerlei, pesto van half-zongedroogde tomaten] dit kan al enkele dagen eerder en bewaar goed afgedekt in de koelkast.

Kook de penne in gezouten water met een scheut olie iets harder dan “beetgaar”, spoel onmiddellijk af onder koud stromend water tot die volledig is afgekoeld.

Was de kerstomaten en de courgette.

Halveer de tomaatjes en snij de courgette in dobbelsteentjes van 1x1 cm.

Spoel de mozarella af en snij in bokjes van 1x1 cm.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete pan zonder vetstof, dit gaat zeer snel en stort uit op een groot bord [om verder roosteren/verbranden te voorkomen].

Verhit de ruime pan met helft van de olijfolie, bak kort de courgette, vervolgens de halve kerstomaatjes en afsmaken. Schep uit in 2 gastronorm platen.

Doe de rest van de olijfolie in de hete pan en bak de pasta kort aan tot die warm is. Voeg de pesto/room toe en roer om. Doe de groenten er opnieuw bij en smaak af met pezo.

Verdeel over de gastronorm platen en dek af met deksel. Verwarmen in de combisteamer op 130 C met 20% vocht gedurende 10 min.

Serveer apart de mozarella blokjes.

Tip:

X-tra lekker met een beetje [geraspte] Parmezaanse schilfers.

Allergenen nog niet gekend