Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Bouillon soep

Bouillon soep



























Bereiding:

1 dag ervoor:

Bereiding bouillon:

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

Zodra de bouillie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout.

Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen.

Afdekken en in de koeling plaatsen.

Breng de soepgroenten, verse bouillon (eerst ontvetten met pollepel, passeren door puntzeef), kippenbouillon Knorr, water en peper aan de kook.

Intussen de bouillie opkuisen en in kleine blokjes snijden.

Een kwartier voor afwerking de vermicelli onder de soep roeren en laat gaar pruttelen.

Afsmaken met pezo, bouillie (of soepballetjes) toevoegen, even opkoken en verdelen.

Je kunt de standaard groenten ook gedeeltelijk vervangen door andere seizoengroenten vb. raapjes, knolselder, bloemkool etc.….