Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Paella met kalkoen en chorizo

Paella met kalkoen en chorizo

Ingrediënten

Per 10 personen



Rijst parboiled

500 gr.

Tomaten

5 st.

Erwten Ardo dv.

188 gr.

Wortelen

125 gr.

Grote uien

1,8 st..

Lookpasta

0,62 eetlepels

Witte wijn

0,31 l.

Saffraanpoeder 0,15 gr.

1,87 potjes 

Kippenbouillon Knorr

31,25 gr. 

Chorizo charcuterie

38 gr.

Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet

750 gr.

Water

1,5 l.

Peterselie


Olie


Pezo


Bereiding:

Reinig de uien en versnipper ze.

Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.

Verhit de pan en fruit in de hete olie de uien, rijst toevoegen en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).

Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.

Bevochtig met de helft van het water en voeg kippenbouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.

Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.

Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.

Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.

Afsmaken met pezo.

Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.

Afwerken met gehakte peterselie.

TIP: Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.


HACCP/ALLERGENEN