Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Noordkrieken warm

Noordkrieken warm

Ingrediënten

Per 10 personen



Noordkrieken op sap blik

 1,65 kg.

Suiker

93,75 gr.

Vanillepudding Imperiale

37,5 gr.

Vanillesuiker

  31,25 gr.

Dieet:


Noordkrieken op sap blik

1,65 gr.

Dieetsuiker vloeibaar Dr. Oetker

 2 eetlepels

Vanillepudding Imperiale

37,5 gr.

Bereiding:

De noordkrieken afgieten en een beetje. sap apart houden. 


Het overige sap met de suiker en vanillesuiker opkoken.

De vanillepudding in het beetje sap oplossen en het vocht binden. 


De krieken toevoegen en voorzichtig omroeren. 


En verder opwarmen op een laag vuurtje, niet laten koken enkel even pruttelen (tijdens het opwarmen voorzichtig omroeren zodat de krieken heel blijven). 


Hetzelfde voor de dieetversie, enkel een kleinere hoeveelheid afnemen om het vocht er later mee te binden.