Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Moussaka

Moussaka



































Bereiding:

Aardappelen schillen, in plakken snijden van 1cm. en beetgaar steamen (15min.).

Aubergines wassen, in de lengte snijden 1cm. dik, bestrooien met zout en een ½ uur laten trekken.

Afspoelen, droog deppen, goudbruin bakken in hete olie en laten uitlekken op papier.

De uien reinigen en fijn versnipperen.

Stoof het lamsgehakt fijn (verkruimelen) in een braadpan zonder vetstof, uien toevoegen en mee stoven.

Voeg de fijn gehakte oregano, kaneel, kippenbouillon, lookpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree toe en even omroeren.

Blussen met een weinig water en de saus gaar laten pruttelen.

Los het aardappelzetmeel op in een weinig water en bind de saus.

Bereid een bechamel van 8L. melk (zie bechamelsaus).

Bestrijk een ovenschotel met boter en vul aan volgens schema.


Volgorde van boven naar beneden:

-         gemalen kaas

-         bechamel

-         aardappelen

-         aubergine

-         lams/tomatensaus

-         aubergine

-         lams/tomatensaus

-         aardappelen


Afbakken op 175°C gedurende 40min.