Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Mosselen natuur
Ingrediënten |
Per 4 personen |
|
|
Mosselen gekuisd |
4,4 kg. |
Soepselder netto |
350 gr. |
Grote uien netto |
350 gr. |
Witte wijn |
1 dl. |
Mayonaise De Vos Lemmens |
150 gr. |
Mosterd De Vos Lemmens |
20 gr. |
Azijn |
15 gr. |
Plat water |
30 gr. |
Currypoeder |
2 mespuntjes |
Bereiding:
Saus:
Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.
Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.
Spoel ze 3 maal.
Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.
Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).
Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.
Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimd de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).
Onmiddellijk serveren met brood of frieten.
Man: 1,3kg. per persoon.
Vrouw: 1,1kg per persoon.
HACCP/ALLERGENEN |
|||
|
|
|
|