Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Mosselen natuur

Mosselen natuur

Ingrediënten

Per 4 personen



Mosselen gekuisd

4,4 kg.

Soepselder netto

350 gr.

Grote uien netto

350 gr.

Witte wijn

1 dl.

Mayonaise De Vos Lemmens

  150 gr.

Mosterd De Vos Lemmens

20 gr.

Azijn

15 gr.

Plat water

 30 gr.

Currypoeder

2 mespuntjes

Bereiding:

Saus:

Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.

Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.

Spoel ze 3 maal.

Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.

Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).

Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.

Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimd de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).

Onmiddellijk serveren met brood of frieten.

Man: 1,3kg. per persoon.

Vrouw: 1,1kg per persoon.








  


HACCP/ALLERGENEN