Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Lentesoep
Ingrediënten |
Per liter |
|
|
Soepgroenten groen dv. |
67 gr. |
Spinazie vers |
33 gr. |
Sla |
0,067 st. |
Erwten Ardo dv. |
30 gr. |
Pijpajuin |
0,033 st. |
Kippenbouillon Knorr |
7,5 gr. |
Bouillie |
100 gr. |
Maizena |
7,5 gr. |
Halfvolle melk |
6,7 cl. |
Room |
2,5 cl. |
Water |
|
Pezo |
|
Bereiding:
Een dag voor het bereiden van de soep een bouillon maken.
De bouillie opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Zodra het kookt afspoelen met koud water.
Opnieuw opzetten met 2 wortels, 2 uien, peper, 5 blaadjes laurier en zout en gedurende 3 uur laten trekken onder het kookpunt.
Nadien de kookpot in een spoelbak plaatsen met koud water en zo snel mogelijk laten afkoelen.
Afdekken en in de koeling plaatsen.
De groene soepgroenten, kippenbouillon Knorr, peper, heet water en verse bouillon (boullie bewaren) aan de kook brengen.
½ Uur voor afwerken van de soep de erwten en de melk toevoegen.
¼ Uur voor afwerken van de soep de geciseleerde sla en spinazie toevoegen.
De boullie kuisen en het vlees in blokjes snijden. De pijpajuin in fijne ringetjes snijden.
Bind de soep met een papje van maïzena/water. Afsmaken met pezo en een hoeveelheid afnemen voor de diëten. Room onder roeren en nogmaals afsmaken.
Bouillie en pijpajuin toevoegen, uitserveren.
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|