Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Knolselderlpuree
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Aardappelen |
2,25 kg. |
Knolselder vers |
1,875 kg. |
Halfvolle melk |
0,938 dl. |
Melkerijboter |
46,875 gr. |
Nootmuskaat |
|
Pezo |
|
Bereiding:
Reinig de knolselders, versnijdt ze in kleinere stukken en was ze.
Steam ze gaar voor ong. 23 min, draai ze fijn door de vleesmolen (of met staafmixer).
Houd warm aan de kant.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min
open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Voeg de knolselder, hete melk en kruiden toe.
Verder los kloppen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen, verder los kloppen en nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain-
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|