Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Kindertaart (34x34cm)
Bereiding:
Biscuit:
Bak de biscuit (of zie desserten/biscuit) een dag voordien, afkoelen, afdekken en in de koeling bewaren.
Gastronorm bakplaat 1cm. hoog bekleden met één siliconen matje of boterpapier.
Eieren en suiker machinaal wit kloppen, bloem zeven en voorzichtig (met de hand) onder spatelen.
Verdelen over de bakplaat, uitstrijken en ong. 10 min. afbakken in een voorverwarmde oven op 200°C.
Slagroom met de suiker machinaal stijf kloppen en in de koeling plaatsen.
Blikje fruitcocktail afgieten maar het sap bij houden.
De marsepein met de kleurstof kneden tot een mooi geheel.
Snij de 2 biscuits op 34cm. de 2 korte (over gebleven) stukken moeten bij het opbouwen in het midden van de taart.
Smelt 200gr. pure chocolade (tempreren) en bestrijk één stuk biscuit, plaats even in de koeling.
Snij een stuk boterpapier 5cm groter dan de taart.
Opbouw van de taart:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Strijk de zijkanten en bovenkant aan met slagroom, (de bovenzijde kan je mooi gelijk strijken door aan te strijken met een lauw/nat paletmes).
Rol de marsepein uit (niet bloem maar bloemsuiker strooien), het teveel aan bloemsuiker kan je afborstelen (verdwijnt ook na een tijdje in de koelkast te staan)
Snij lange banden van 6cm. licht oprollen en rond de taart afrollen (kleeft door de slagroom).
Bovenaan afspuiten met slagroom (gekartelde spuitmond nr.8).
In het midden een kleurenprint op hostie (bestellen bij de bakker).
Of: een kleurprent uitknippen en de vormpjes uit gekleurde marsepein snijden en deze op de taart terug in elkaar puzzelen.
Of: een speelgoedje (afwassen) op de taart.
Of: een chocolade/marsepein figuurtje op de taart.
Of: gekleurde parels of smarties (pas strooien voor serveren, kleurstof lost op).
Of: geen marsepein aan de kant maar chocolade schilfers.