Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Herfstcake
Bereiding:
Boter mals maken en machinaal met de suiker, vanillesuiker cremen (los kloppen).
Eieren toevoegen en verder goed mengen.
Bloem, bakpoeder, kaneel zeven en onder het beslag mengen.
Rozijnen spoelen en onder het beslag mengen.
Een ½ lage gastronorm bak inboteren met borstel en het beslag in storten.
De appel in blokjes snijden van 1cm. en onder de cake mengen.
Vul de bakvorm hol (met een put in het midden) met het beslag.
Hazelnoot en walnoot met de deegrol tot kleinere stukjes rollen, bovenop het beslag strooien.
Lichtjes aanduwen en afbakken gedurende 1u.30min. op 165°C.
Na afbakken de cake 10min. laten rusten, kanten los snijden, deksel op plaatsen en uit de vorm storten.
Opnieuw keren en verder laten afkoelen op een rooster.
De abricoter verwarmen en bovenop de nootjes gieten, met behulp van een lepel/borstel de abricoter verdelen over de ganse cake.
Laten opstijven en verdelen.
Indien afbakken in een ronde Catharina-