Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Franse uiensoep

Franse uiensoep

Ingrediënten

Per liter



Uien (gekuist)

350 gr.

Bakboter

25 gr.

Kippenbouillon Knorr

6.67 gr.

Rundsbouillon Knorr

3.33 gr.

Gezouten spek

50 gr.

Gemalen kaas

16.67 gr.

Croutons natuur Knorr

33 gr.

Pezo


Water

 67 cl.

Bereiding:

De uien machinaal in ringen versnijden en stoven in boter tot ze goudgeel zijn.

Deze in de soeppot scheppen en opzetten in warm water.

De peper en kippenbouillon, toevoegen en aan de kook brengen.

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen, in lardons snijden.

Het spek lichtjes bakken in boter en in een zeef laten uitlekken.

Rundbouillon toevoegen aan de soep en verder afsmaken met pezo.

(Opnieuw een hoeveelheid soep afnemen maar ditmaal voor de diëten).

Het spek bij de soep doen en nog even laten opkoken.

Garnituur: apart gemalen kaas en croutons.


HACCP/ALLERGENEN