Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Faubonnesoep (witte bonensoep)

Faubonnesoep (witte bonensoep)

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

133 gr.

Witte bonen gedroogd

117 gr.

Kippenbouillon Knorr

8.33 gr.

Erwten Ardo dv.

10 gr.

Paprikablokjes Ardo rood dv.

10 gr.

Soepballetjes dv.

25 gr.

Bloemkool

0.33 st.

Bladpeterselie

0.033 bussel

Pezo


Water


Bereiding:

De dag voordien de gedroogde witte bonen in een grote emmer doen met de dubbele hoeveelheid koud water.

Plaats afgedekt in de koeling.

De dag zelf de witte bonen afgieten, afspoelen met koud water, opzetten met de soepgroenten, kippenbouillon, peper en heet water.

Breng aan de kook en schuim met een pollepel regelmatig verwijderen, regelmatig omroeren en tijdig terug aanvullen met heet water.

Laat minstens 2 uur rustig pruttelen tot de witte bonen gaar zijn.

Intussen de bloemkool reinigen en in kleine roosjes verdelen, beetgaar steamen of koken.

Bladpeterselie wassen en grof snijden.

De diepvries erwten en paprika kort steamen (7min.) of beetgaar koken.

De soep fijn mixen, plaats daarna een kleine staafmixer in de puntzeef en mix de soep er door. Afsmaken met pezo.

Voeg de paprika, erwten, bloemkool toe en laat nogmaals opkoken.

Afwerken met de gehakte peterselie.

HACCP/ALLERGENEN