Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Erwtensoep met rookworst
Ingrediënten |
Per liter |
|
|
Soepgroenten groen dv. |
67 gr. |
Gedroogde spliterwten |
117 gr. |
Kippenbouillon Knorr |
10 gr. |
Aardappelen |
17 gr. |
Rookworst |
5 gr. |
Halfvolle melk |
30 gr. |
Pezo |
|
Water |
|
Bereiding:
1 dag voor bereiding van de soep de spliterwten met een dubbele hoeveelheid water laten weken in de koelkast.
De spliterwten afgieten en afspoelen met stromend koud water.
De soepgroenten, de geweekte spliterwten, aardappelen, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en aan de kook brengen.
Regelmatig afschuimen en dan omroeren, brand snel aan.
Intussen het vel van de rookworst verwijderen en in blokjes snijden.
Als de erwten gaar zijn de soep mixen en afsmaken met zout.
Nogmaals mixen met staafmixer door een puntzeef.
Garnituur: de blokjes rookworst even opwarmen in de soep.
HACCP/ALLERGENEN |
|||
|
|
|
|