Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Erwtenpuree

Erwtenpuree

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen

3,375 kg.

Halfvolle melk

0,438 dl.

Erwten Ardo dv.

0,469 gr.

Melkerijboter

  46,875 gr.

Nootmuskaat


Pezo


Bereiding:

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.


Gaarstomen voor 25 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.


Intussen de melk onder het kookpunt brengen.


In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.


Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten).


Boter smelten, toevoegen en verder mengen.


Opnieuw afsmaken.


Intussen de erwten voor 9 min. steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.


Warm houden au bain-marie.


Serveren zowel bij vis als vlees.

  



HACCP/ALLERGENEN