Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Duchesse aardappelen
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Aardappelen |
2,563 kg. |
Melkerijboter |
93,750 gr. |
Eidooiers |
2,5 st. |
Halfvolle melk |
0,67 dl. |
Pezo |
83 gr. |
Nootmuskaat |
0,17 dl. |
Bereiding:
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 30 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Kruiden met pezo en nootmuskaat.
Een hoeveelheid afnemen voor de diëten.
Echte boter gesmolten bij de puree voegen en al draaiend de losgeklopte eierdooiers toevoegen. Als de puree nog te vast is eventueel een beetje melk toevoegen (niet te plat maken, torentje mag niet weg zakken).
De puree licht laten afkoelen.
Platen licht in boteren en de puree op spuiten met spuitzak en gekartelde spuitmond.
Indien de puree niet onmiddellijk wordt verbruikt, in de koeling plaatsen.
In de oven op 175°C gedurende 20min. opwarmen, kleuren (goudbruin).
Eventueel bijkleuren onder de salamander (grill).
Je kunt ook maar 31 gr. boter toevoegen en de rest vervangen door melk.
HACCP/ALLERGENEN |
|||
|
|
|
|