Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Currysaus

Currysaus

Ingrediënten

Per liter



Grote uien

270 gr.

Halfvolle melk

0,8 l.

Kippenbouillon knorr

 15 gr.

Currypoeder ISFI

  4 gr.

Kurkuma

2 gr.

Blanke roux Knorr

80 gr.

Olie


Zout


Bereiding:

Reinig de uien en snij ze in kleinere stukken, fruit ze gaar in de olie.

Voeg de halfvolle melk en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Regelmatig in roeren zodat de melk niet aanbrandt.

Zodra de melk kookt op een laag vuurtje zetten, mixen en intussen de kurkuma en curry toevoegen.

Binden (mixer blijven gebruiken) met de blanke roux en even aan de kook brengen.

Houd warm, indien de saus opnieuw opkookt kan deze shiften (mixer even in plaatsen, of met klopper stevig doorroeren).

TIP: je kan water gebruiken i.p.v. melk en op het einde een scheut room toevoegen.

 








  



HACCP/ALLERGENEN