Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Courgettensoep

 Courgettensoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

 67 gr.

Courgetten

167 gr.

Maïzena

7,5 gr.

Kippenbouillon Knorr

7,5 gr.

Halfvolle melk

6,7 cl.

Courgetten garnituur

0,1 stuk

Water


Pezo


Bereiding:

Zet de groene soepgroenten, kippenbouillon, peper op met heet water en breng aan de kook.

Intussen de courgettes reinigen, wassen en in kleine blokjes snijden.

Voeg de melk, courgettes blokjes toe en kook beetgaar.

Fijn mixen en binden met een maïzenapapje (maïzena opgelost in weinig water).

Even opkoken, afsmaken en verdelen.

Was en versnijd 0.1 st. courgette in blokjes van 0,5cm, stoof ze kort met een scheutje olie, voeg toe aan de soep als garnituur.

Eventueel apart blokjes kruidenkaas (vb.: Boursin) bij geven om te laten smelten in de soep (in het bord).



HACCP/ALLERGENEN