Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Chocolademousse met zoetstof

Chocolademousse met zoetstof

















Bereiding:

Laat de gelatine 10min. weken in koud water.

Klop de slagroom met de zoetstof (de zoetstof kan je afmeten met een klein spuitje van 5ml.) machinaal half op (=stijf maar niet helemaal vast) en plaats in de koeling.

Gelatine uitknijpen en in een glas smelten in de microgolfoven (wanneer de gelatine bijna wil gaan pruttelen).

Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec/omroeren/10sec/omroeren…).

Klop de eieren machinaal stijf.

Spatel met klopper druppelsgewijs de gelatine onder de eieren, vervolgens de gesmolten chocolade.

Slagroom onder spatelen tot een homogene massa.

Zo kort mogelijk mengen.

In glazen spuiten met een spuitzak met gekartelde spuitmond.

Afwerken met een chocolade (met zoetstof) garnituur.