Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Chili con carne
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Lams- |
1,063 gr. |
Tomatenpuree |
300 gr. |
Tomatenblokjes |
312 gr. |
Grote uien |
563 gr. |
Wortelen |
563 gr. |
Pils bier |
0,313 l. |
Lookpasta |
0,250 eetlpl. |
Rode bonen [kidney beens] blik |
312 gr. |
Kippenbouillon Knorr |
25 gr. |
Pili pili of rode pepertjes |
weinig |
Aardappelzetmeel |
weinig |
Zout |
|
Bereiding:
Het gehakt bakken in de braadpan, met behulp van een stevige pallet of schuimspaan het gehakt plat drukken (prakken).
De uien en wortelen machinaal in blokjes versnijden en mee laten stoven met het gehakt.
Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen. Blijven omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt. Blussen met het pils bier, weinig water, tomatenblokjes en in een kookpot scheppen.
Voeg de kidney beans (weinig pilipili / rode pepers naar wens), kippenbouillon toe en laat zachtjes gaar pruttelen.
De chili con carne mag niet te veel vocht bevatten zoals spaghettisaus, moet droger.
Eventueel een beetje binden met een papje van water/aardappelzetmeel, verder afsmaken met zout. Serveren met pasta of gekookte aardappelen.
Je kunt ook er een eenpansgerecht van maken door de aardappelen in de chili gaar te laten pruttelen.
De tomatenblokjes kunnen vervangen worden door meer tomatenpuree, dus 4 blikken dan i.p.v. 2 blikken.
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|