Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Chili con carne

Chili con carne

Ingrediënten

Per 10 personen



Lams- of rundsgehakt [americain] 

1,063 gr.

Tomatenpuree

300 gr.

Tomatenblokjes

312 gr.

Grote uien

563 gr.

Wortelen

 563 gr.

Pils bier

0,313 l.

Lookpasta

0,250 eetlpl.

Rode bonen [kidney beens] blik

 312 gr.

Kippenbouillon Knorr

25 gr.

Pili pili of rode pepertjes

weinig 

Aardappelzetmeel

 weinig

Zout


Bereiding:

Het gehakt bakken in de braadpan, met behulp van een stevige pallet of schuimspaan het gehakt plat drukken (prakken).

De uien en wortelen machinaal in blokjes versnijden en mee laten stoven met het gehakt.

Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen. Blijven omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt. Blussen met het pils bier, weinig water, tomatenblokjes en in een kookpot scheppen.

Voeg de kidney beans (weinig pilipili / rode pepers naar wens), kippenbouillon toe en laat zachtjes gaar pruttelen.

De chili con carne mag niet te veel vocht bevatten zoals spaghettisaus, moet droger.

Eventueel een beetje binden met een papje van water/aardappelzetmeel, verder afsmaken met zout. Serveren met pasta of gekookte aardappelen.

Je kunt ook er een eenpansgerecht van maken door de aardappelen in de chili gaar te laten pruttelen.

De tomatenblokjes kunnen vervangen worden door meer tomatenpuree, dus 4 blikken dan i.p.v. 2 blikken.







  



HACCP/ALLERGENEN