Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Bami-
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Ketjap manis [Conimex] |
1,5 dl. |
Kippenreepjes [filet] |
875 gr. |
Erwten dv. |
156 gr. |
Groen selderblad |
0,06 pak |
Wortelen netto |
500 gr. |
Grote uien netto |
500 gr. |
Mie noedels Asian selection |
625 gr. |
Frituurolie |
|
Pezo |
|
Bereiding:
Kook de noedels in ruim gezouten water beetgaar (zie verpakking), proef en test regelmatig tijdens het kookproces.
Als de noedels beetgaar zijn onmiddellijk uitgieten in een vergiet en afspoelen met koud, stromend water.
Als de noedels niet onmiddellijk verwerkt worden bewaar ze dan met een beetje koud water en een scheut olie wel voor verwerking even omroeren en het teveel aan water afgieten.
Reinig de groenten. Snij de prei in niet te fijne ringen, de uien in halve ringen (niet te dun), de wortelen in grove julienne.
Groen selderblad wassen en in fijne reepjes alsook de pijpajuin.
Bak de kippenragout (reepjes) in boter/olie en smaak af met pezo, uit de pan nemen (pan volledig zuiver maken) en aan de kant bewaren.
Doe een goede scheut olie in de pan en fruit hierin in volgorde wortel-
Vervolgens de kip, ketjap en pezo.
Nogmaals afsmaken, kort bijwarmen en selderblad met pijpajuin onder roeren.
Serveren met currysaus.
Bereiding 2:
Indien de hoeveelheid te groot is om te bakken in een pan (grootkeuken) kan je alleen de groenten fruiten en de overige ingrediënten er verder koud (na bereiding) onder werken.
Dit kan je perfect regenereren (lage gastronormplaten met deksel) in de combisteamer gedurende 20min. op 130°C met 30% vocht.
Suggestie: scampi’s of roze garnalen toevoegen, kip vervangen door varkensreep.
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|