Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Aardappelpuree

Aardappelpuree

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen [3,750 brutto]

3,375 kg.

Halfvolle melk

0,438 gr.

Melkerijboter

46,587 gr.

Nootmuskaat


Pezo


Bereiding:

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

 

Gaarstomen voor 25 a 30 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 minuten openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.


Intussen de melk onder het kookpunt brengen.


In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.


Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten).


Boter smelten, toevoegen en verder mengen.


Opnieuw afsmaken.


Warm houden au bain-marie.



HACCP/ALLERGENEN