Afdrukopties:

Slamengeling met rode biet

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

 0,25 theelepel Eikebladsla
 0,25 theelepel Lollo bionda
 0,25 theelepel Ijsbergsla
 125 g Rode biet
 0,25 theelepel Lollo Rossa
 PeZo
1

Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.

2

Trek in kleinere stukken.

3

Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.

4

Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.

5

Laten uitlekken in een ruim vergiet.

6

Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.

7

Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.