Afdrukopties:

Kletskoppen

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Per 20 stuks:
 33 g Melkerijboter
 113 g Suiker
 22 g Water
 56 g Bloem
 33 g Amandelschilfers
 9 g Vanillesuiker
 0,40 pond Kaneel
 Zout
1

Maak de boter zacht in de microgolfoven, met de suiker, vanillesuiker, kaneel en zout machinaal cremen (tot de massa wit kleurt).

2

Water toevoegen en kort mengen, gezeefde bloem toevoegen en goed/kort mengen.

3

Spatel de amandelschilfers voorzichtig onder de botermassa.

4

Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en plaats heel even in de koeling.

5

Schep kleine hoopjes (een gevulde eetlepel) op de bakplaat ver genoeg van elkaar want vloeit in de oven uit elkaar.

6

Afbakken in een voorverwarmde oven 175°C gedurende ong. 7 minuten.

7

Als de buitenkanten mooi bruin zijn en het midden nog wat licht van kleur dan zijn ze klaar.

8

Uit de oven de koekjes onmiddellijk met een pallet los steken en op een zuiver plaat leggen.

9

Je kunt ze ook over een borstelsteel laten afkoelen dan krijg je ronde buisjes.

10

De bakplaat telkens opnieuw bestrijken met boter.

11

Droog, goed afgesloten bewaren (liefst metalen koekendoos).