Afdrukopties:

Kippenbouillon

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 10 minuten

Voor 5 Liter:
 1,30 kg Braadkip
 1,50 theelepel Wortelen
 1 theelepel Grote uien
 0,25 theelepel Preiblad groen
 Selderblad
 5 stokjes Laurier
 Thijm
 Peper van de molen
 Zout
 Water
1

De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met al de ingrediƫnten met koud water aan de kook brengen.

4

Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 2 uur laten trekken.

5

De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoel. Indien nodig het water in de spoelbak enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.

6

Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.

7

De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.

8

Kippen uit nemen.

9

Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.