Afdrukopties:

Hoorntjes

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd45 minuten

Per 19 stuks:
 1 theelepel Bladerdeeg 2,5mm. d.v.
 Banquet d'Or 57cm. x 37cm.
 1 l Banketbakkersroom
 200 g Korrelsuiker
 Margarine
1

Bereid de dag ervoor banketbakkersroom (zie desserten) en plaats in de koeling.

2

Smelt de margarine en smeer 19 pinnen in, laat even opstijven.

3

Snij van de bladerdeeg 19 bandjes van 3cm. breed en ong. 37cm. lang.

4

Bestrijk (met borsteltje) een bandje met koud water en rol (in spiraal) van punt naar boven (de bestreken kant naar buiten).

5

De bladerdeeg moet steeds overlappen tijdens het oprollen.

6

Bovenaan waar het deeg stopt op de pin is de onderkant (deze kant moet op de bakplaat).

7

Strooi de korrelsuiker in een soepbord, druk zachtjes de bovenzijde van de bladerdeeg in de korrelsuiker.

8

Plaats de hoorntjes op een bakplaat met silicone matje en bak af op 200°C. gedurende 15 minuten.

9

Verwijder de pinnen zo snel mogelijk en laat afkoelen.

10

Klop de banketbakkersroom los en spuit in de hoorntjes.

11

Het puntje kan eventueel in de chocolade gedompeld worden.