Afdrukopties:

Erwtensoep met rookworst

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 10 minuten

Per liter:
 67 g Soepgroenten groen
 117 g Gedroogde spliterwten
 10 g Groentebouillon Knorr
 17 g Aardappelen
 5 g Rookworst
 PeZo
 Water
1

1 dag voor bereiding van de soep de spliterwten met een dubbele hoeveelheid water laten weken in de koelkast.

2

Dag zelf de spliterwten afgieten en afspoelen onder stromend koud water.

3

De soepgroenten, de geweekte spliterwten, aardappelen, groentebouillon Knorr en peper opzetten in heet water en aan de kook brengen.

4

Regelmatig afschuimen en dan omroeren, brand snel aan.

5

Intussen het vel van de rookworst verwijderen en in blokjes snijden.

6

Als de erwten gaar zijn de soep mixen en afsmaken met pezo.

7

Nogmaals mixen met staafmixer door een puntzeef.

Garnituur:
8

De blokjes rookworst even opwarmen in de soep.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte