Afdrukopties:

Currystoverij met ananas

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten

 1,33 kg Kippenragout
 0,25 theelepel Uien
 7 g Kerriepoeder
 147 g Roux
 0,25 theelepel Wortel
 40 g Kippenbouillon Knorr
 0,25 l Halfvolle melk
 0,80 theelepel Ananas blik 565gr.
 1 stokje Laurier
 pezo
1

Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.

2

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.

4

Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder, kurkuma (voor de mooie gele kleur) aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).

5

Het kookvocht met sap mixen met de roux tot de juiste dikte.

6

Ananas toevoegen en afsmaken.

7

Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.

8

Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.

9

Serveren met bami-goreng.