Afdrukopties:

Aardappelpuree

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 3,38 kg Aardappelen
 0,44 g Halfvolle melk
 46,59 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen

2

Stoom gaar gedurende 25 a 30 minuten (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur gedurende een 3-tal minuten openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.

3

In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.

4

Melk/boter toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diƫten)

5

Afsmaken.

6

Warm houden au bain-marie.